+36 94 801 600 | 9740 Bükfürdő, Golf út 4.
Greenfield Hotel

Pihenjen a wellness és a golf fellegvárában!

Kirándulási lehetőségek

Pihentető élmények

A gyógyító forrásairól híres nyugat-magyarországi termálrégió csodálatos történelmű városok és színes kulturális programok várják az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégeinket.

Fertőd

Szállodától való távolság: 36 km

Bükfürdőtől nem messze található Fertőd, mely Eszterházy Kastélyáról híres. A kastély a XVIII. század végén épült, a kor kulturális életében rendkívüli szerepet töltött be.

Júniustól Szeptemberig manapság is minden héten komolyzenei hangversenyek hangzanak el a díszteremben.

Kőszeg

Szállodától való távolság: 25 km

Bük város közelében fekszik Kőszeg, a nyugati határszél ékszeres doboza. A környék sűrű kerékpárút-hálózata lehetővé teszi, hogy kerékpárral fedezzük fel a 20 km-re fekvő várost. A Jurisics Vár és vármúzeum, a Városkút, a Szent Imre templom, valamint a XVIII. században emelt Szentháromság szobor mind olyan látványosság, amiért érdemes ide ellátogatni. De aki egy kellemes esti sétát szeretne, a belváros utcái és egyedi épületei erre is lehetőséget nyújtanak.

Szombathely

Szállodától való távolság: 27 km

A város történetéből adódóan számos római-kori és barokk műemléket tudhat magáénak. A történelmi belváros szerkezetében máig őrzi középkori formáját. A Fő tér, korábban piactér adott helyet több évszázadon keresztül a szombathelyi heti és országos vásároknak. Innen is kapta nevét a település: Szombathelyen szombaton tartották a heti vásárokat.

A város zöldövezetének egyik gyöngyszeme a Csónakázó- és horgásztó. Az érdeklődők április hónap közepétől szeptember hónap végéig bérelhetnek vízibiciklit vagy csónakot. A Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját, a népi építészeti kultúrát mutatja be. Az ország másodikként nyílott skanzene a leglátogatottabb szombathelyi múzeum. A láthatóan jól karbantartott – és gyarapodó – népi épületegyüttes csendes szigetként húzódik meg a város nyüzsgésében.

Sopron

Szállodától való távolság: 45 km

Magyarország leghűségesebb és egyik legszebb városa, Budapest után a legtöbb műemlék jellegű épülettel, élénk, hangulatos belvárossal, éttermekkel, borozókkal, változatos kikapcsolódási, kirándulási lehetőségekkel várja látogatóit. Sopron a múzeumok városa - múzeumváros - Az ország egyik legszebb történelmi városa 400 műemlék vagy műemlék jellegű épülettel, amely tény okán Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét.

Először érdemes bejárni a történelmi városrész utcáit, benyomásokat szerezni egy-egy kapualjba bekukkantva. A legkülönbözőbb korokat és stílusokat képviselő emlékek a várost járó idegent azonnal rabul ejtik. A gótikus, barokk és reneszánsz építészeti megoldások mellett itt egyszerre jelen van a borpincékkel kialakított falusias városrészek hangulata is. A múzeumok és gyűjtemények értékes kiállítási anyagai teljes körű képet adnak Sopron történelmi emlékeiről, gazdag kultúrájáról és élénk művészeti életéről.

Somló-hegy, Kreinbacher Birtok

Szállodától való távolság: 70 km

A Kreinbacher Birtokon tapasztalatainkat, tudásunkat nem csak a palackban mutatjuk meg. Végigkalauzoljuk az itt zajló, tradíciókra épülő modern bor- és pezsgőkészítés állomásain, miközben figyelünk az érthetőségre, így az élmény mögött az érték sem veszik el. Egyedülálló lehetőség, hogy megismerje, hogyan készülnek a „MethodeTraditionnelle”, azaz palackos erjesztésű és érlelésű pezsgők.

A birtoklátogatás végén természetesen bor- es pezsgőkóstolóra is biztosítunk lehetőséget. A program igény szerint kiegészíthető Dűlőtúrával a Somló-hegyen, ami során elkísérjük legszebb dűlőinkbe, bemutatjuk a szőlő- és bortörténeti múzeumunkat és a régi vincellérházakat, vagy meglátogathatják a hegy legszebb pontjait, köztük a Kőkonyha kilátóját, a Barát-sziklát vagy a Szent Ilona kápolnát, melyek a Birtoktól egy könnyed sétával elérhetőek.